Krušne ( pizza ) peći 

Krušne peći : De Carina i gotove tvorničke 

Krušne  peći: zbog svoga oblika idealna za pripremanje kruha , pizza i ostale hrane ( meso , kolači ) .Peć na drva daje hrani poseban okus i troši malo energije za postizanje temperature preko 400 C .

Krušna peć ” De Carina ”  je mix : nacrta talijanskog majstora gradnje krušnih peći sa nacrtima njemačkih krušnih peći i našim iskustvom u gradnji peći i kamina.
Naša zidana peć se zida sa šamotnom ciglom 6,5 cm preko koje dolazi šamot beton i izolacija od kamene vune . Sve skupa se zalije betonom pogledati na YOU TUBE : krušna peć Trsat i krušna peć Pakoštane
Pizze u takvoj peći gotove sa za 1,40 minuta na temperaturi od 400 C , toplina se ne gubi zbog toplinske izolacije koja je u dnu 25 cm ( siporex, topl.izolacija 8 cm i šamotne ploče 6,5 cm ) te na vrhu 15 cm
Visina vrha kupole 40 cm od poda , na jednoj strani je vatra na drugoj ovisno o veličini stane 4 – 8 pizza normalne veličine .Tako zidana u šamotnim ciglama je vječna i nema straha od pucanja .

Za gradnju krušne peći od 140 cm čistoga prostora , potreban je prostor od 4 m2  . Mjesto od 2 × 2 m na kome bi se izlila betonska ploča sa utorom.

U galeriji možete vidjeti pizze iz naših peći kao i unutrašnjost peći u toku gorenja vatre.Velika je razlika u okusima pizze iz peći na drva i elektrićne peći .

Osim naših zidanih za privatnu upotrebu imamo i krušne peći : Talijanske Palazzetti i Češke Prumislova